Kvaliteta * brzina * sigurnost

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Legalizacija objekata
Legalizacija objekata
Dogma nekretnine
Dogma nekretnine otok Krk
Dogma exclusive
Projekt Trsat

Kako ugovoriti upravljanje zgradom?

U tablici moraju biti navedeni svi vlasnici stanova i poslovnih prostora s kvadraturama vlasništva, što znači da treba navesti i one suvlasnike koji nisu potpisali odluku o odabiru Upravitelja. Također je potrebno priložiti i vlasničke listove stanova i poslovnih prostora radi točnog utvrđivanja njihove kvadrature.
Suvlasnici moraju izabrati i ovlaštenog predstavnika suvlasnika, zamjenika (nije obavezno), te utvrditi visinu zajedničke pričuve (zakonska minimalna iznosi 1,53 kn/m2).
Kada većina suvlasnika u zgradi potpiše navedeni obrazac, isti se dostavlja Dogma-upravljanju d.o.o. putem:

  • broja faxa na 051 / 301-554
  • poštom na adresu Fiorello La Guardia 25
  • odnosno neposredno u našem uredu

Molimo da na obrascu budu navedeni telefonski kontakti ovlaštenog predstavnika suvlasnika.
Dogma upravljanje d.o.o. zatim na temelju dostavljenog obrasca priprema Ugovor o upravljanju i Međuvlasnički ugovor, te zove ovlaštenog predstavnika na potpis istih. Međuvlasnički ugovor ovlašteni predstavnik ovjerava kod javnog bilježnika, te u banci otvara račun zajedničke pričuve zgrade.
U situaciji kada je zgrada bila pod drugom tvrtkom za upravljanje postupak je identičan osim u detalju, da uz ispunjeni obrazac sa potpisima suvlasnika za odabir tvrtke Dogma upravljanje d.o.o. kao upravitelja je potrebno dostaviti i otkaz ugovora od bivšeg upravitelja.
Otkaz ugovora  se traži na način da se dotadašnjem upravitelju dostavlja suglasnost većine suvlasnika za otkaz Ugovora o upravljanju. Otkaz može sporazumno nastupiti odmah ili treba čekati da prođe zakonski otkazni rok.
Ostale poslove koji se tiču dostave obavijesti ranijem upravitelju za dostavu dokumentacije zgrade i prijenos neutrošenih sredstava zajedničke pričuve na novi račun obavlja tvrtka Dogma upravljanje d.o.o. u ime zgrade.

© 2012 DOGMA UPRAVLJANJE d.o.o. - sva prava pridržana | Izrada web stranice: NEON STUDIO