Kvaliteta * brzina * sigurnost

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Legalizacija objekata
Legalizacija objekata
Dogma nekretnine
Dogma nekretnine otok Krk
Dogma exclusive
Projekt Trsat

Viši standardi upravljanja

MOTO TVRTKE
Moto je tvrtke stvarno pozicioniranje interesa suvlasnika na prvom mjestu –  što je konkretizacija u praksi načela iz Zakona da su suvlasnici nalogodavci.
«DOGMA-UPRAVLJANJE » je, odgovornim pristupom, na svim zgradama kojima je upravitelj, napravila i brze i značajne poboljšice. Naš način upravljanja osniva se na posebnom profesionalnom i životnom iskustvu na rukovodećim poslovima visokog obrazovanja kojim raspolaže osoblje tvrtke. Osoblje tvrtke je na raspolaganju j suvlasnicima objekata koji su nam povjerili upravljanje - doslovno uvijek.

POŠTENO I FER UPRAVLJANJE
Cijene radova u zgradama pod našim upravljanjem su  rezultat tržišta - ne monopola ili sudjelovanja samo odabranih izvođača. Odgovorno ostvarivanje najpovoljnijih cijena je stožerni zadatak - pri čemu konačnu odluku za sve radove, u našoj tvrtci, uvijek donose isključivo sami suvlasnici – kao nalogodavci.
« DOGMA-UPRAVLJANJE » odabiru izvođača radova i osobito, stručnom nadzoru nad radovima posvećuje posebnu pažnju. Uspoređujemo cijene i kvalitetu radova  svih, a ne samo određenih izvođača na tržištu.
POŠTENO I FER UPRAVLJANJE pitanje je od osobitog interesa u poslovanju tvrtke, odnosno ostvariti zaštitu računa zgrada i suvlasničkih prava kroz pošteno, profesionalno i odgovorno  upravljanje. Pozitivne namjere » DOGMA-UPRAVLJANJE » suvlasnici najviše prepoznaju u kontroli i čuvanju sredstava pričuve. Čuvanje pričuve podrazumijeva trošenje sredstava pričuve samo slijedom većinskih pisanih suvlasničkih odluka – programa – ugovora - zahtjeva suvlasnika, uz ovjeru svakog računa izvođača od strane ovlaštenog predstavnika suvlasnika zgrade.

DEVASTACIJE ZGRADA ISKLJUČENJEM SUVLASNIKA U UPRAVLJANJU
UPRAVLJANJE JE, PO ZAKONU, ZNATNO ŠIRI POJAM I DJELATNOST OD TEHNIČKOG ODRŽAVANJA, te su obvezne sastavnice upravljanja :

  • da li je za Vašu zgradu, sastavljen zakonom obvezan program održavanja, ili je neki dokument zgrade formalno samo tako nazvan. Upravljanje uključuje i obvezu sastava dokumentacije , na Vaš zahtjev,nužne za skupove suvlasnika i većinske suvlasničke odluke. Putem programa održavanja i suvlasničkih odluka u pisanoj formi se kontrolira rad upravitelja odnosno što je od  programa upravitelj realizirao i  kako Upravitelj radi.
  • upravljanje uključuje i informiranje suvlasnika zgrade, a ne samo predstavnika, zbog čega obuhvaća i upoznavanje svih suvlasnika zgrade sa financijskim izvješćima i osobito podacima o računima izvođača.

Ako navedeni, zakonski kriteriji upravljanja nisu ispunjeni nastupa, što svakodnevno pokazuje praksa dugoročna devastacija računa sredstava pričuve iz razloga što su tada SUVLASNICI KAO NAJBOLJI GOSPODARI SVOJOM IMOVINOM - isključeni iz odlučivanja o svojoj nekretnini s čijim su problemima najbolje i jedini detaljno upoznati.

SURADNJA SA UDRUGAMA
U nastojanju učiniti korak dalje u zaštiti suvlasničkih prava « DOGMA-UPRAVLJANJE » ostvaruje uspješnu suradnju sa Udrugom stanara Rijeka. Ova suradnja pruža dodatne mogućnosti podizanja kvalitete upravljanja stambeno-poslovnim objektima i utječe na kvalitetniju zaštit suvlasničkih prava.
Naša je tvrtka odgovornim, stručnim i do fanatizma savjesnim radom u interesu suvlasnika dokazano „tvrdi orah“ – u odnosu na sve subjekte na „suprotnoj strani od suvlasnika“ od izvođača, osiguratelja, komunalnih tvrtki i svih drugih.

ZASTUPNIČKA ULOGA UPRAVITELJA
Obzirom da raspolažemo kadrom od 15 godišnjeg iskustva zastupničkih poslova u posredovanju nekretninama savršeno nam je jasno – za razliku od mnogih u ovoj djelatnosti - da nije moguće „sjediti na dvije stolice“ u zastupničkim poslovima i sačuvati vjerodostojnost. Nije u pitanju samo vjerodostojnost, nego i poštenje i profesionalnost u izvršenju od suvlasnika dodijeljenih poslova. Naime, u ime i za račun suvlasnika istupati i polučiti rezultate moguće je samo dosljednim obavljanjem upraviteljskih poslova samo i jedino na jednoj i to samo na suvlasničkoj strani.
Projekt upravljanja « DOGMA-UPRAVLJANJE » se temelji na modelu iznimnih rezultata, jer se prosječnošću ne zadovoljavamo. Upravitelj koji od brojnosti zgrada i ne zna gdje su mu zgrade, u nedostatku dovoljnog broja svoga osoblja, može samo „manufakturno“ obavljati djelatnost svodeći ga na rutinsko obavljanje automatiziranih poslova knjigovodstva i tehničkog održavanja – a to je onda prosječnost, pri kojoj upravitelj novčano dobro prolazi, a zgrade se dugoročno devastiraju. U mnogim takvim zgradama suvlasnici nisu no do danas bili u prilici upoznati se sa dosezima koje ova djelatnost može ostvarivati na korist svih sudionika i osobito suvlasnika i njihovih zgrada.

© 2012 DOGMA UPRAVLJANJE d.o.o. - sva prava pridržana | Izrada web stranice: NEON STUDIO